18 خرداد 1399 - 15:47
شناسه خبر: 11976
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
فائو:
قیمت جهانی مواد غذایی به کمترین میزان خود در هفده ماه گذشته رسید
به گزارش کانون انجمن های صنایع غذایی ایران، طبق آخرین گزارش فائو از تغییرات قیمت مواد غذایی، شاخص کل قیمت مواد غذایی در ماه می 2020 با 1.9 درصد کاهش نسبت به ماه گذشته به 162.5 واحد رسیده است. این کاهش قیمت به دنبال تاثیرات منفی شیوع بیماری کرونا بر اقتصاد روی داده است به طوری که قیمت همه گروه های غذایی به جز شکر در این دوره کاهش یافته است.
قیمت جهانی غلات در ماه می 2020 با یک درصد کاهش نسبت به ماه گذشته مواجه بوده به طوری که در بین غلات اصلی تنها قیمت جهانی برنج در این دوره افزایش یافته است. قیمت جهانی گندم در این دوره به دنبال انتظارات از افزایش عرضه جهانی این محصول و کاهش فعالیت های تجاری در فصل برداشت 2 درصد کاهش یافته است. در بازار غلات سخت نیز قیمت ذرت ایالات متحده به روند کاهشی خود ادامه داده به طوری که نسبت به زمان مشابه سال گذشته 16 درصد کاهش یافته است. کاهش تقاضا در بخش های خوراک دام و بیوفیول به همراه افزایش موجودی صادراتی سبب شده روند کاهشی قیمت ذرت در این دوره ادامه پیدا کند.
شاخص قیمت جهانی روغن های نباتی نیز در ماه می 2.8 درصد نسبت به ماه آوریل کاهش یافته و به پایین ترین میزان خود در طول 10 ماه گذشته رسیده است. قیمت جهانی روغن پالم در این دوره کاهش یافته در حالی که قیمت های جهانی روغن کلزا و آفتابگردان افزایش پیدا کرده است. قیمت جهانی روغن پالم در ماه می برای چهارمین ماه متوالی کاهش یافته که علت عمده آن کاهش تقاضای وارداتی و افزایش بیش از انتظار تولید و سطح ذخایر در کشورهای عمده تولید کننده این محصول بوده است. این در حالی است که قیمت های جهانی روغن کلزا و آفتابگردان در این دوره به دنبال چشم انداز کاهش تولید در اتحادیه اروپا و کاهش ذخایر صادراتی در حوزه دریای سیاه، با افزایش مواجه بوده است.
قیمت های جهانی لبنیات نیز درماه می 7.3 درصد نسبت به ماه گذشته کاهش یافت به طوری که کلیه محصولات لبنی موجود در این شاخص در این دوره با کاهش قیمت روبرو شده اند. بیشترین کاهش قیمت محصولات لبنی در ماه می مربوط به کره و پنیر بوده است؛ در حالی که قیمت جهانی کره به دنبال رشد تولید فصلی این محصول کاهش یافته است، قیمت جهانی پنیر به علت افت تقاضای وارداتی و ذخایر بالای صادراتی از سوی اقیانوسیه، کاهش یافته است. با وجود ذخایر بالای صادراتی اما قیمت های جهانی پودر شیر کامل و پودر شیر بدون چربی تنها اندکی کاهش یافته اند چراکه قیمت های ارزان و شروع فعالیت های اقتصادی در چین خرید این محصولات را افزایش داده است.
شاخص قیمت جهانی گوشت نیز در ماه می با 0.8 درصد کاهش نسبت به ماه گذشته روبرو شده است. قیمت های جهانی گوشت مرغ و خوک به دنبال افزایش ذخایر صادراتی کشورهای عمده تولیدکننده، به رغم افزایش در تقاضای وارداتی از جانب کشورها اسیای شرقی، کاهش یافته است. قیمت جهانی گوشت گوسفندی در این دوره تنها اندکی کاهش یافته در حالی که قیمت جهانی گوشت گاو نسبت به ماه گذشته افزایش پیدا کرده است.
قیمت های جهانی شکر اما در این دوره 7.4 درصد نسبت به ماه گذشته افزایش یافته است، به طوری که این افزایش به دنبال کاهش تولید در کشورهای عمده تولیدکننده بالاخص هند و تایلند اتفاق افتاده است. افزایش در قیمت های جهانی نفت خام نیز در افزایش قیمت جهانی شکر نقش داشته است به طوری که رشد قیمت نفت تولیدکنندگان را ترغیب به افزایش اتانول می کند و در نتیجه موجودی شکر در بازارهای جهانی کاهش می یابد.